Infopunt Dementie

 ZOVEEL VRAGEN …

 

Hebt u het gevoel dat uw geheugen achteruit gaat en maak u zich zorgen? Bent u bang, nu de dokter de diagnose ‘Alzheimer’ heeft uitgesproken?

 

Lukken dagelijkse handelingen niet meer, zoals bijvoorbeeld het zetten van koffie, telefoneren, aankleden, boodschappen doen… ?

 

Merkt u dat het gedrag en/of de gemoedstoestand van uw partner of familielid veranderd is ten opzichte van vroeger en weet je niet goed wat de oorzaak hiervan is?

 

Maakt dit alles u boos of verdrietig en weet u niet meer hoe u met deze veranderingen moet omgaan? Zit u er door, omdat u de zorg voor uzelf en/of voor uw familielid met dementie niet meer kan volhouden? En durft of kan u geen hulp van buitenaf inschakelen?

  

BEGELEIDING OP MAAT

 Leven met dementie is niet makkelijk. Elke fase van het ziekteproces heeft haar eigen kenmerken en aanpak. En soms moet u toezien hoe iemand die u dierbaar is steeds meer achteruitgaat…

 

Vanuit het Infopunt Dementie helpen wij u graag verder. Alle inwoners van Moorsele kunnen bij ons terecht, met al hun vragen of twijfels over dementie en geheugenproblemen. We geven – op uw vraag en op maat van uw (gezins)situatie – informatie en tips  en we zijn een luisterend oor wanneer het u even te veel wordt.

Ondersteuning door een dementieconsulent van het infopunt kan u en/of uw familielid helpen om zo lang als mogelijk in uw vertrouwde (t)huis te blijven wonen.

 

 CONTACT

 

Hebt u vragen, dan kan u kan een afspraak maken voor een gesprek in onze gespreksruimte in Het Herenhuis (Sint-Maartensplein). Wij komen ook op huisbezoek, als u dit wenst. Onze dienstverlening is gratis en afgestemd op uw noden.

 

                Contactpersoon:              Sybille Verfaillie, dementieconsulent

                Adres:                                   Herenhuis – Sint Maartensplein 15, 8560 Moorsele

                Telefoon:                             056 41 51 68

                Email:                                    infopuntdementie.moorsele@gvo.be

 

SAMENWERKING

 

Het Infopunt Dementie is een initiatief van het woonzorgnetwerk Sint Jozef vzw en de Woonzorggroep GVO. Wij werken samen met het regionaal Expertisecentrum Dementie, met de gemeente Wevelgem en met tal van professionele zorgverleners, die werken in Moorsele. Zo organiseren we samen – in het kader van ‘Wevelgem, dementievriendelijke gemeente’ – het Praatcafé Dementie in Wevelgem, een lessenreeks rond dementie voor de lagere scholen in onze gemeente, een dementievriendelijke wandeling in elke deelgemeente, enzovoort.